Meditatiegroep Utrecht

Meditatiegroep Utrecht

CORONA UPDATE: vanaf 4 november zijn groepslessen voor een periode van twee weken verboden. Dat betekent dat er ook geen meditatiegroep zal zijn. We hopen dat we over twee weken weer van start kunnen!

Elke donderdagavond in Healthcentrum Salus: meditatiegroep Utrecht!

Samen mediteren verdiept en ondersteunt onze beoefening.

De drukte van de dag zet zich vast in onze geest en ons lichaam. Meditatie maakt onze geest weer leeg en ontspannen. Het is een krachtige manier om weer bij onszelf te komen en om onszelf te leren kennen op diepere, intiemere wijze. Het onderhouden van een vaste meditatiebeoefening is soms niet eenvoudig. In een groep mediteren ondersteunt en inspireert je meditatiebeoefening.

Het programma ziet er meestal ongeveer als volgt uit. We beginnen met wat beweging en/of ademhalingsoefening om aan te komen. Daarna volgt een geleide meditatie. Dat helpt bij het landen, bovendien is het een mooie manier om verschillende variaties te leren kennen. Dan is er een korte uitleg over een aan meditatie gerelateerd onderwerp, met ruimte voor uitwisseling. Tot slot zitten we in stilte in meditatie.

Ronald introduceert verschillende meditatie technieken, sommige meer gericht op zitten in stilte, andere met meer actieve elementen . De avonden bieden een mooie gelegenheid om verschillende meditatievormen te leren kennen, en je vaardigheid geleidelijk te verdiepen.

De avonden zijn los van elkaar te bezoeken.

Begeleiding: Ronald Messelink
Als mediteren nieuw voor je is, is de serie leren mediteren wellicht van nut, waarin Ronald je in vier lessen van een kwartier leert mediteren. Dat is overigens geen vereiste voor deelname aan de groep, je bent ook welkom als meditatie helemaal nieuw voor je is.
Of luister hier voor een korte audio-talk van Ronald: waarom mediteren? Of hier voor een geleide buikcentrum meditatie.

In verband met Corona is de start van meditatiegroep Utrecht verplaatst naar 8 oktober, daarna elke donderdagavond 19.15-20.45. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat we ruimschoots de afstandsvereisten in acht kunnen nemen.

Waar: Health center Salus, bij het Bartholomeusgasthuis (zie www.bartholomeusindewijk.nl voor meer informatie over het gasthuis en haar rol in de wijk. De meditatiegroep is overigens niet gericht op de bewoners van het gasthuis, maar op inwoners van de wijk, en daarbuiten)

LET OP: MONDKAPJE VERPLICHT BIJ BINNENKOMST EN VERTREK IN HET GASTHUIS!

Adres: Lange Smeestraat 40, Utrecht
Kosten: €12 (U-pas, student, krap bij kas: €8)

Door de Corona maatregelen van het gasthuis is het noodzakelijk dat je je van te voren aanmeldt. Dat kan met een email aan Ronald@hetgrotewerk.nl of met een berichtje naar 06-42402631. Gewoon binnenlopen kan hopelijk weer als Corona achter ons ligt.