5-DAAGSE YOGA- EN MEDITATIERETREAT

24-28 november 2021, Winterberg (D)

De combinatie van yoga, meditatie, en zelfonderzoek is een krachtige manier om dichter bij jezelf te komen. Op deze prachtige locatie in de bossen van het Sauerland, op 3 uur rijden van Utrecht, nemen we de tijd om onszelf beter te leren kennen.

Retreat begeleiders Ronald Messelink en Linda Hartenberg

Dat is onze werkwijze: we werken altijd met lichaam en geest, in nauwe wisselwerking. Want onze geest en ons lichaam zijn nauw met elkaar verbonden. Mentale spanningen zetten zich vast in ons lichaam, persoonlijkheidstructuren vormen ons lichaam. Langzaam maar zeker vallen we uit het hier en nu, en leven we vooral vanuit verleden en toekomst. In onze retreats werken we met beide domeinen van onze aanwezigheid, lichaam en geest. In de yoga landen we in ons lichaam. We worden wakker en ontspannen. Misschien worden we ons bewust van de structuren en blokkades die zich in ons lijf hebben vast gezet.

In de meditatie landen we in ons bewustzijn. Onze geest komt tot rust, en we rusten in de basis kwaliteiten van ons bewustzijn. In de meditatie komen we ook de geagiteerdheid en onrust van onze geest tegen, alle manieren waarop het verleden zich in ons heeft vastgezet. We leren om bij de inhoud die oprijst te zijn, zonder onszelf te verliezen.

En we gebruiken inquiry of zelfonderzoek om dieper door te dringen in onszelf. Door de inquiry verdiept ons contact met ons innerlijk, en verdiept ons begrip. Door het begrip kan acceptatie en openheid ontstaan, en langzaam maar zeker verliest het verleden zijn greep op onze geest.

Savita

We verblijven in Centrum Savita, vlak bij Winterberg (Duitsland). Het centrum ligt prachtig in de bosrand, je kunt eindeloze wandelingen maken door de heuvels en bergen van het Sauerland. Het is een sfeervolle, spirituele plek, gericht op verdieping en bezinning. Bijna alle een- en tweepersoonskamers beschikken over een terras of balkon, waar je de langslopende beek hoort ruisen en een prachtig uitzicht hebt op het landschap. Er wordt lekker vegetarisch gekookt. Zie www.savita.nl voor meer informatie.

Begeleiding

Linda Hartenberg en Ronald Messelink

Voorbeeld dagprogramma

7:00 meditatie                                 13:00 lunch en vrije tijd      
7:30 yoga                                        16:00 yoga en meditatie
9:00 ontbijt                                      17:30 diner
10:30 meditatie, verdieping          19:30 meditatie/kirtan/nidra

-Vrijdag stiltedag-
Start op aankomstdag (woensdag): 14:00, einde retreat op zondag om 15:00

Meegaan

Je bent welkom! Ongeacht je huidige niveau van yoga of meditatie. Je verblijft in een comfortabele, eenvoudige kamer met eigen douche en toilet. De prijzen zijn inclusief drie vegetarische maaltijden per dag en alle lessen.

 Kosten per persoon:    € 695,-     

Krap bij kas regeling: mocht je wel zin hebben in de retreat, maar om financiële redenen toch overwegen af te zien van deelname, neem dan even contact op. Wij vinden dat financiële beperkingen geen reden zouden moeten zijn om niet naar een retreat te kunnen. In de meeste gevallen kunnen we samen een oplossing vinden.

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie? Stuur een email aan Ronald@hetgrotewerk.nl, of bel 06-42402631.