Over Het Grote Werk

Het Grote Werk is opgericht door Ronald Messelink. Ronald is leraar in de Diamond Approach, de spirituele school van AH Almaas. Hij heeft bovendien ruime ervaring met Vipassana meditatie, en is hij yoga-leraar in de Sivananda traditie.

Hij werkt al vele jaren in senior management functies, eerst in het bedrijfsleven, later in maatschappelijke organisaties, en heeft hij drie prachtige kinderen groot gebracht. Ronald kent dus als geen ander de uitdagingen én de vruchten van het combineren van innerlijk werk met een druk leven vol in de wereld.

In het Grote Werk brengt Ronald zijn visie op moderne innerlijke ontwikkeling tot uitdrukking. Meditatie, zelf-onderzoek met gebruikmaking van moderne ego-psychologie, en veel beweging en lichaamswerk, dat zijn voor Ronald sleutelbegrippen op het Pad. Het leven in de wereld is de spiegel die de ontwikkelgebieden blootlegt, het reactievat waarin onze transformatie vorm krijgt. En steeds de plek waarin de vruchten van ons werk zichtbaar worden.

Met een heldere geest en een open hart begeleidt Ronald de deelnemers naar hun eigen waarheid.

Op dit moment biedt Ronald alleen private sessions aan. Er staan geen retreats of andere activiteiten gepland. Ronald is te bereiken via mail (ronald@hetgrotewerk.nl) of op 06 42402631.